Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Rabu, 27 Februari 2013

Jom Intai ~ Banjir Kilat Lagi

Hai entahlah...sebenarnya
aku dah tak kuasa nak story pasal nie
penat rasanya..aku redha segala apa yang berlaku
ketentuannya..aku tak pertikaikan tu..
tapi yang aku geram tu sikap manusia
janganlah orang yang bawah jadi mangsa.
entry sebelum nie pun aku dah citer gak pasal benda nie...

air naik mula kul 7.30...mmg la hujan 
tapi tak la lebat mana pun..kalau 4 hari ujan 
x berenti aku faham la kenapa banjir..
nie ujan kul 6 lebih 7.30 dah banjir..pulak
tu pukul 8.30 dah surut airnye...tu pun
lepas aku mengamuk kat org JPA
ialah sampai bila kami..kat sini
nak tempuh benda nie...dah la abah aku

lagi pun kesian kat jiran yang x ada..
pegi umah anak..balik2 tengak keta dah tengelam air
nasib la kan...


nie air yang masuk kawasan umah aku...laju giler..
kalau air ujan tak kan la kuat cam ombak kat laut kan...heheheh


air makin naik...


nie kak ngah aku yang baru balik kerja 
hahaha...terpaksa redah banjir...keta parking kat jalan
kawasan tu tinggi sikit


nie air hampir takat pinggang....tu pun baru balik
kerja dah kelam kabut punggah barang...

Alhamdulilah tak masuk sampai umah
mudah-mudahan tak la berulang lagi...skg x pelah
aku ngan angah ada dapat tolong
kalau aku x de sian la mak nak wat semuanya
sorang-sorang...

Aduhai sakit pinggang...basuh umah
abis ngan lumpur bagai...ok la...nie pun 
dah penat mau tition..
nite....

Selasa, 26 Februari 2013

Jom Intai ~ Aen Rindu Papa

Entry sebelum nie kat nak story
gi kl coz ada wedding sepupu hubby
so..aku ke kl naik ets...senang...
jadinya hubby abis kerja terus la ambik kat kl sentral.
Jadinya sebelum balik..mari kita isi perut dulu
makan kat area pantai dalam je..nak di apakan
jalan nak ke mid valley jem gileer..

Nasib baik aku dah gi time sampai
nak tau tempat first yang aku pegi bila sampai kl
adalah mid valley...dulu mid valley tu umah no dua aku
skg je...dak tak lagi...sob...sob..
kalau ikutkan bukan ada apa pun
tapi tah la ek...ngape suka amat gi situ...
belasah la kan...

Apa yang duk merapu lak nie...balik pun
aku naik ets gak sebab nya my hubby kan
kursus tiga bulan...jadi tak dapatlah
cuti...nak mengantar balik nye...
sebelum balik isi perut kat chicken rice shop je
happy aen dapat makan sama-sama ngan
papa dia...mama aen lagi la happy kan..hihiihi 

cumelnya anak mama...

aen...aen...tu pun blh jkadi mainan dia...hihihi

Makanan dah sampai...makan time...

Abis je makan gerak gi stesen ktm tunggu train....
sempat la aen main ngan papa dia...tambah sedih bila
papa tak dapat balik minggu nie
coz outstation kat pahang....

Nie masa dalam train....sedih "Aen rindu papa"
Berjurai-jurai air mata aen..sob...sob..mama
pun nangis gak..huhuhu....sian aen
dulu jauh ngan mama papa...
skg mama dah ada dekat papa pulak jauh...
sampaikan pramugari ktm tu bagi coklat...
tuk aen berenti nangis...
start dari kl sampai rawang tak berenti dia nangis...
siannnn aen...sedar-sedar je dh tertido...
mudah-mudahan di satukan kita kembali..bersama
alhamdulilah walaupun kita jauh 
tapi ikatan kasih kita main kuat....

Isnin, 25 Februari 2013

Jom Intai ~ Kenduri Sepupu Hubby

Emm mau strory last week aku ke kl..
sbb ada jemputan kenduri kahwin 
sepupu hubby...sabtu  malam...

So lepas maghrib terus gerak
sampai dah dekat kul 9 gak la...
sedara mara ramai dah sampai...apa lagi 
peluk cium bagai..then makan time...
adalah dalam sentegah jam je ok..
lps tu....emm tapi yang paling best 
adalahanak aku mengamok 
nak tido..aduhai nye...
sempat la tangkap gambo sekeping, dua
udah ngajak balik....

Muka ada senyummm...cun la
anak mama nie...heheheh (motip puji anak sendiri)

Red Carpet timee...malu tapi mau...hihiihi..nice pic
dan tersangat la tidak sempatnya
aku nak meghadap makanan
yang ada...hubby je lah yang ambik kan makanan...
emm biasa la kan nama pun anak-anak
time suh tido siang
x nak bila nak kemana2 baru lah
ngantuk sana..ngantuk sini...
sib baik comel...x jadi sgt nak marah...

me and my biras...dtg dari jb

my hubby and the geng...sepupu sepapatnya...

dik sebab puteri aku mengamuk nie jelah
gambo yang sempat snap...tu pun sebelum pegi...
jadi lahkan...
Aku kesian gak kat hubby so 
aku layan jelah aen...sebab nya
bukan senang dapat jumpa
sedara mara kan...so 
ialah lagi pun dah malam..
anak-anak mmg meragam la semua nak tido
apa pun mmg best...sorry x de gambar
ngan pengantin nye

Selasa, 12 Februari 2013

Jom Intai ~ Moh Teluk Batik Kite..

Sebenarnya tak berplan pun nak 
ke teluk batik nye...
kebetulan tak de apa nak buat 
so...redah je lah
mmg dah set dalam kepala 
mmg akan tempuh jem

alhamdulilah ropenya 
idak je nye kome..
...ishh seronoh bebenor
(nie pasal apa duk tukar ckp plk nie) 
so sampai mmg ramai gileeer
umat tapi still senang nak cr tempat picnic...

Aku mmg tak bawak bekal apa pun
...sbb nama pun tak plan kan
so bawak nasik lemak yang pagi 
punye je..cuma singah 
petrol pump beli kudapan 
ngan air je..simple

Gerak dari rumah pun agak 
lewat sampai dalam kul 12 Tengahari...
lagi pun kesian kat anak-anak time 
cuti tak de wat aktiviti apa-apa kan...

Sampai teluk batik beli je kat kedai-kedai
yang ada area situ
bukan nak makan beria pun..
anak-anak ada nugget, sosej segala cukup..
kan x yah nak beria masak-masak habis
tumpah-tumpah dalam keta bagai...

tapi nie kalau beria plan mmg siap
bako-bakor segala la nie...

Nie la family aku...angah aku, abah, mak and anak-anak sedara yang aku syg...
Hubby ngan bebudak je main...
 Yang anak aku mmg penakut segala..
paling awal naik takut air
kuat sangat..emm manje mama nie...
kalau bagi panjat...tak pulak
takutnya...syg...syg...

Posing time...dah start dah...hehehe 
Kami...luvvv
Shopping time...jom balik
harus la membeli...kan..emm selagi tak penuh 
tak balik nye...ishh pelik-pelik
Anak-anak sedara aku yang keletihan sgt..
Tapi buah hati aku
mmg tak blh kata apa..
x mengantuk pulak tu...
semua dah keletihan tido...dia releks je
siap kacau papa bawak keta...
sampai ke umah duk atas riba papa..
manje pap la kan..hehehe

aku mmg dah selamat la kat belakang..
lagi best tido apa...hehhe
alhamdulilah walaupun dekat je
tapi anak-anak happy..
thanks semua...


Jom Intai ~ Roti Canai Satu...

Cuti-cuti pekena roti canai best gak kan... 
so apa lagi gerak semua kaum kerabat...siap-siap pi makan
roti canai...emm lama rasanya aku tak makan roti canai...
last sebelum abah aku sakit...masa time keja dulu
tahun lepas...

aku lagi suka mkn roti canai panas-panas...tu yang
ajak semua tu...lagi pun buah hati aku tu la...dia ckp
dah lama aen tak mkn roti canai...so alang kepalang
cuti dah cantik sgt la kan...

cara makan roti canai ala aen...
Ha anak aku nie makan roti canai pun ada cara tau...kena ikut step..mak aii punya la
lambat nak menunggu abis roti canai nye...tak pelah janji nak makan kan...

Makan roti canai pun nak posing...belasah la labu..hihihi
Ha....tengok abis sebiji...mmmg tak kongsi ngan sapa-sapa...kenyang alhamdulilah....

Isnin, 11 Februari 2013

Photobook Sampai Lagi...

Kali nie photobook dari My Print Shop..
aku pernah buat yang first hari tu....nie kira
kali ke dua menggunakan khidmat 
company yang sama...ok la hard cover...
aku buat photobook 
buah hati aku tu la...emm so aen je dah 
ada dua photobook..dah cukup la tu
lepas nie mama ngan papa punya
pulak...hehehehe..

Tapi photobook yang dari 
my print shop nie hubby gi pick up kat
Taman Maluri..
cuti CNY hubby bawak balik ipoh...dah
la seksa nak menunggu hubby samapi yelah..
...jalan semua je
mana tak nye naik bas dari pudu pukul
12 tengahari sampai ipoh pukul 7 petang...

Gambor pakai handphone idak le berapa lawa...
tapi boleh la menjadi koleksi kan..
nanti akan beli lagi photobook dari 
Groupon Malaysia memang tak menyesal..
harap-harap lepas nie banyak 
le lagi photobook ye...

nie aku jadikan cover bagi photobook 
nie kat dalam punye...

*/ Lepas nie akan bayak lagi la photobook nye..
tambah lagi dapat sokongan dari cinta hati...siap 
kalau aku tak sempat nak beli dia belikan...bagus kan...

Jom Intai ~ Cuti..Cuti

Jumaat balik sekolah buah hati aku balik
tunjuk surat teacher dia bagi...
mak aiii seminggu tu cuti sekolah...
haii apa lak nak buat supaya anak aku 
tak bosan..kang
mengamuk nak gi sekolah kang payah lak...
emm tapi tak boleh plan kemana-mana

sbb hubby kursus 3 bulan kat ngan opis gak...
sian siap ada assignment bagai...
sabtu ahad boleh balik tapi dua hari je, apa nak 
buat pun..kalau dapat cuti sama ngan
aen boleh la plan nak gi jalan jauh sikit...
nampaknya around perak je lah...

To kengkawan and rakyat malaysia yang 
menyambut tahun baru cina...selamat la ye...
teringat time belajar dulu...bayangkan aku duk ngan 
satu rumah dua orang je malay..cina empat org..india 
sorang mmg satu malaysia la...semua orang macam cakap 
boleh ke aku duk ngan bangsa lain...bagi aku happy sgt...
sampai skg kami still close friends...

Kredit: google



Selasa, 5 Februari 2013

Jom Intai ~ Baju Sekolah

Akhirnya.... dah nak masuk bulan dua baru dapat bajunya uniform nye...lagi semangat
la manja aku tu nak gi sekolah...xcited bukan main...macam mama x cited kalau dapat benda
baru...hihihi.

ini lah ropenya uniform aen...
Posing siket sebelum gi skoll
Dah boleh balik sekolah...





Jom Intai ~ Photobook Udah Sampai

 Ha...dah hampir giler membeli lagi photobook...bulan januari je aku siapkan dua photobook...walaupun
due date lambat tapi aku dah redeem awal sebab kang mmg ter burn...dah la time abah sakit....
hari tu dua dah burn, kali nie tak nak terjadi lagi...ada masa terus buat terus hantar...cepat dan tak lah

dok pikir-pikir lagi...pixajoy nie bagus aku antar minggu lepas hari khamis tup...tup petang tadi sampai
mmg cepat giler...yang Hp punye lagi awal aku antar printing sampai skg belum lagi siapnye...
dah la tak sabar nak nengoknya....

Nie ada satu lagi tapi dateline nye bulan lapan...tapi dah nak start buat...lagi cepat lagi bagus...kang kalau
sibuk pun tak la ter burn lagi photobook aku nie..

Photobook dah siap...mmg puas hati sesgt.....TQ pixajoy...

Isnin, 4 Februari 2013

Jom Intai ~ Bestnye Dapat Kaler

Hai anak mama sorang nie...orang lain sekolah setahun satu...nie baru sebulan sekolah dah kena beli kaler baru..ishh manja mama nie...macam-macam alasan dia kata tak banyak kaler nak pilih..so nak kaler yang besar...macam-macam boleh kaler yang kecik tak cukup...emm ikut jelah..tuk belajar kan tak pelah....(tu la pasalnye hari tu aku dah suh beli besar nak kan gak Dora tu..ishh anak-anak)...

Tak pelah time aku dulu teringin nak kaler besar tapi tak dapat...time anak beli lah aku pun suka tgk kaler besar...xcited nak mengaler gak nie...ishhh malu la aku nie...malu je kat aen kan...hehehe...belajar rajin-rajin
ye sayang mama....

Kaler..lepas nie lagi semangat la dok kaler...hehehe
*/ Tak pelah ubah cepat baik demam kan...nie tak tau la berapa lama tahanye...ha jgn sok mintak lagi besar sudah...mau nye aku beli dua yang macam nie aku sambung ngan double sided..ha ambik besar punye..hihihih....

Ahad, 3 Februari 2013

Jom Intai ~ Bucuk Mama Demam

Tengah-tengah malam tetiba badan anak mama panas bila test suhu badan naik sikit...mula la start 
tak boleh tido lena sangat sebab takut tetiba panas naik mendadak kan..bahaya pulak...so
pagi esok nya terus ke klinik..mak aiii sampai punya la ramai umat nye...emm tak elah
sabar menunggu...lagi pun batuk ngan selsema pun kuat..risau melarat..kan...jadi jom talk to your doc..
jom..jom...

Klinik Pakar Kanak-Kanak Lim

Ha.inilah ropenya kinik nye Klinik Pakar Kanak-Kanak Lim..Alhamdulilah aen serasi ngan klinik nie..emm
nama pun pakar kanak-kanak..kan mmg pandai la interaksi ngan kanak-kanak...aen pun ok ngan doc..kalau
klinik yang dia tak biasa mmg payah nak pujuk..takut kena cucuk...

Muka Budak comel demam...sian anak mama...nanti makan ubat ek...mam syg aen
Layan jelah bosan menunggu lama...
Mudah-mudahan Anak kesayangan mama cepat baik ye syg...tapi anak-anak nie demam mcm mana pun main tak blh tinggal...Tapi rasanya bagus mcm tu...Walaupun demam aktif...tak la risau sangat...Tapi 
biasalah apa-apa pasal Aen, papa nye yang lagi risau...tengah malam tak tido...kejap-kejap dok rasa cek suhu badan aen...

Ubat yang anak mama kena mamam...sib baik ubat nye manis...senang sikit kerja aku nak menyuapnye...
Alhamdulilah hari Ahad demam aen dah ok...sok boleh pegi sekolah...risau dia takut tak dapat gi sekolah...tak sukan makan ubat pun dia telan juga sebab tak dapat gi sekolah...sian dia ekk...Syukur dah baik demam, batuk ada sikit-sikit lagi...apa pun cepat baik sepenuhnya ye syg..sayang anak mama....

Perkahwinan