Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Isnin, 26 Mac 2012

Jom Intai ~ Anak Mama Dah 3 Tahun

27 Mac 2012 genap buah hati ku 3 tahun...alhamdulilah syukur pada mu Ya Allah di kurniakan zuriat yang menjadi pelengkap hidup aku dan suami...hanya Allah yang mengetahui bertapa aku sayang pada nye...Dya Marhaeny Binti Zadil Hayat....permata kami yang amat bermakna buat kami....bertuah nye mama ngan papa ada aen bersama...tapi tak dapat nak sambut besday aen sbb hari kerja kan sayang...

Celebrate birthday Tahun 2010...time nie kat KFC
Celebrate birthday Tahun 2011 yang nie pulak invite A&W kat umah Ipoh...

Apa pun nanti next week kita celebrate birthday sama-sama....tahun nie aku tak sambut beria mcm tahun-tahun sebelumnya...tapi yang penting kasih sayang mama ngan papa pada aen makin bertambah syg....setiap saat..setiap detik dan setiap masa mama ngan papa rindu dan sayang kan aen.....

Tahun nie anak mama request nak kek mickey mouse kan...insyaAllah syg mama akan tunaikan...nanti next week kita potong kek mickey mouse ye...hehehehe..syg anak mama....

Jom Intai ~ Thanks Mom and Dad

Wah tajuk tu mmg sepekong abis la kan...bukan x cited dapat hadiah dari mak ngan abah....pinggan 1 set tu...semua dapat along, angah ngan adik (hehehe...aku la tu kan). Tapi aku warna hijau sbb abah cakap ikut tema warna bilik masing-masing...sebab kat umah ipoh bilik aku warna hijau jadi abah ngan mak belikan aku pinggan warna hijau la...hehehe..
Tak sabar nak guna nie..heheheh

Along punya bilik warna pink so dia dpt warna pink la...and angah punya warna biru.....patut nya kita bagi kat mak abah...tapi mak abah lak bagi kat kita..tak pelah org bagi kita ambik je la kan....apa pun terima kasih sangat-sangat ye....mak abah....

Khamis, 15 Mac 2012

Jom Intai ~ Dominos La Pulak

Isshh.... udah dominos la pulak yek...emm sebenar nye nie second time makan, tapi sebab first time dulu makan 5 thn lepas bayangkan la time tu kawen pun belum lagi...zaman-zaman bercintun-cintun dulu...hehehe.

yummmm...yummm...nanti blh mkn lagi...
Tapi aku mmg terjatuh cinta...sbb tak tebal sangat...aku tak suka sgt pizza yg tebal sbb rasa roti sgt...tapi yg nie aku pilih crunchy thin crust...pizza yang jadi pilihan pulak...Extravangannza...mmmg terbaikkkk...

**suka sgt mkn pizza hari tu sampai masuk blog..uiiik

Selasa, 13 Mac 2012

47th Anniversary Sale (12 Mac - 31 Mac 2012)

Tinggal berapa hari je lagi dah abis promotion nie cepat kang terlepas plk....mmg berbaloi-baloi...hehehe sempena 47 Tupperware Brands Malaysia...









Isnin, 12 Mac 2012

Jom Intai ~ Cabutan Bertuah

First alhamdulilah....dapt cabutan bertuah....vakum....mmg la tgh duk mencari vakum pun tapi gi seng heng semua tak de stok katanya awal hujung bulan dua br ada...tapi dah terkesibukan tangguh dulu nak gi beli...tub...tub rezeki menang vakum time Program Pemukiman melalui Riadah....ala bahsa yang senang nak paham sukaneka...hehehe...syukur...alhamdulilah...tak sangka dapat sebab aku nie tak le berapa nak bertuah sgt kalau ada program time belajar lagi idak penah nye dapat....tapi tu namanya rezeki...


Nie la vakum nye....no cabutan bertuah nye KK04...
Time Mc bacakan nombor tu aku mmg duk pegang list no bertuah sebb bos suh pastikan orang yang dpt tu betul namanya....tak blh ambikkan tuk org lain...katanya...tgh aku duk tekun tgk list tu sekali mc baca KK04...aku tgk uuiik nombor aku la...hehehe mmg kelakar time tu....

Tgh...duk kemas umah semlm nampak vakum kecik princess aku tu...sedih la tgk...kalau aen ada kat sini mesti dia pun sibuk nak guna vakum dia gak time aku duk sibuk mengemas....


InsyaAllah akan tiba masa nye kita akan bersama ye syg...hanya Allah yang tau bertapa papa ngan mama rindu, sayang kan aen...tapi kalau itu yang buat aen happy mama ngan papa sanggup berkorban apa saja asalkan buah hati mama ngan papa nie...bahagia...tetiba...sedih nie.....

Jom Intai ~ Roti...Roti...Roti Jala

Ha mai...mai...nak citer makan roti jala...buleh time tgh drive tetiba teringat nak makan roti jala...nak buat mcm adakah aku serajin itu.....hahaha...so aku pun merajin kan gak la diri menjala dan mengari....tak sangka gigih sungguh ini orang....

Roti Jala JomIntai

Nie plk kari Ayam JomIntai

Selasa, 6 Mac 2012

Jom Intai ~ Citer Kampungku Banjir

Dah basi sebenarnya citer nie..tapi tak pelah nak citer gak...nak citer gak...kisahnye..jadi dalam kul 3 pagi time tu semua mak abah aku dok tido....sedar kul 4 pagi tu pun sbb anak aku aen nak susu...tgk kat luar ujan tak la lebat sgt pun....tapi mak saje la intai kat luar tingkap (dalm mcm blog aku intai..hehehe)  tengok air dah penuh kat luar...kelam kabut kejutkan abah...tapi dah tak blh buat apa sebb time tu air dah takat pinggang kot....tapi nasib baik umah mak abah aku tu tinggi sikit so alhamdulilah tak masuk umah tapi kalau umah dulu mmg tido atas air la....sian kan....sbb dulu time umah lama tapak yang sama bila jadi cam tu....kita org tak tido kemas umah dah bauh semua lapik kain ttido sbb tilam semua basah.....sedihh

So abah terus ke tepi umah tgk kereta, van ngan motor dia dah separuh tengelam....time tu aku blh bayangkan muka abah...sure sedih sgt....tapi abah ckp dalam pukul 7 pagi dah surut air....kalau nak ikutkan dah bayak kali dah orang-orang kampung aku kena banjir....persoalannya sampai bila...???? kalau nak dikatakan ujan lebat tak mungkin sebb mmg tak lebat pun...aku ingat lagi dulu lagi sebln lebih aku nak kawen pun sama gak banjir...kelam kabut susun brg hantaran tinggi2. tapi dalam 2 jam surut balik....

Sebab kat area kg aku tu ada takungan air tuk elak banjir...kat area meru atas bukit sanun...tapi bila hujan lebat ogr2 berkenaan akan lepaskan air utk lekakan takungan tu pecah...bkn tak blh tapi kena pikir kan penduduk kg kat bwh nie...dah berpuluh kali benda yg sama jadi....tah la mls nak ckp panjang...sebb x de penyelesaian nye....

capture time berita tv3...tetiba glamor kampung aku masuk tb...huhuu

Memang la ada bantuan banjir tapi dapat la 2,3 ratus...kerugiaan beribu tau...kali pertama banjir kereta lama abah tu nampak bumbung je tau...bila repair...pakai je still ada masalah.... nie kena plk keta lain....repair keta citra tu je dah sampai 4 ribu, tak masuk van ngan motor...tah le...kesiahan kat mak abah ngan org2 lain yang terlibat...kena tanggung...dah bertahun2 tapi masih tak de tindakan.....  

Perkahwinan