Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Ahad, 19 Februari 2012

Jom Intai ~ Willy Satay Kajang

Mantop...mmg sedap la satay nie...terbaikkk...tah le aku sejak dah terjebak satay willy nie mmg tak pandang yang lain dah..(cewah) bukan apa sekali makan hati dah terpikat...tapi bagi aku sedap la bagi org lain tak tau la kan...tapi boleh try...mmg tak mengecawakan....(amboi cam ikan la pelak kan) tak salah try kan...boleh membanyak kan koleksi tempat makan korang kan....kira satu cucuk 7 posen...nasi impit satu singgit....kat area kajang gak...Senang jer nak datang ke sini.. Cuma ikot Highway Plus dan keluar di Tol Kajang..

Dari Highway ke kajang tue dah boleh nampak Gerai Satay nie..tempat nya open bawak bumbung pun ada tapi terhad...x banyak sangat...dulu lagi best sebab ada steamboat...bayangkan lah sos dia mmg banyak dalam 5 ke 7 jenis...mmg sedap...tapi sekarang dah pindah ke tesco Kajang...so lain kali wat entry pasal tu ek...mmg aku suka mkn satay kat sini sbb satay daging dia lembut and paling penting sedap sebab rempah yang bersalut daging tu mmg sempurna rasanya....

Nie la suasana kat willy satay tu...bukan satay je...macam-macam ada tapi...aku tak pernah cuba sbb aku gi sini semata-mata sebab satay dan steamboat tapi dah x de steamboat so layan satay je lah...

Nie la rupa kaedah satay nye...aku ambik tak banyak 10 cucuk je...tu pun mengah nak habiskan sbb besor....tapi haruslah habiskan kan...kan


Jom Intai ~ Susu oh Susu

Alahai anak...hehehe nie pun nak masuk blogkan...suke hati la kan....bukan apa saje je nak konsi citer ngan kengkawan...entry dulu aku ada citer pasal anak aku yang minum susu enfagrow kan...alahai mak makin naik rega susunya...tak tertanggung mak oiit...yelah mau tak nye sebulan ke sebulan makin naik..aku tak kisah dia nak minum susu banyak...cuma susu tu makin lama makin naik...taip kali beli mesti naik sampai last aku beli hari tu dah RM80 lebih uik mak aaii...tapi papa dia ok je...dia kata biarlah...tapi aku nekad tukar gak sebb utamanya bukan pasal harganya tapi sebab selalu sembelit...sian sampai pakai ubat masuk dalam susu sampai bila kan....so pegi jumpa panel kat ipoh dia suh tukar susu dumex tapi anak dara aku tak suka rasa tu...dia kata "mama tu bukan susu aen, x sedap" so mmg tak blh dumex.....

So aku ngan hubby cari susu yang brand Mead Johnson...alhamdulilah dia nak...so tgk dia tak sembelit lagi...mungkin rasa lebih kurang....tapi tak jauh bezanya sbb seminggu 2-3 kotak so sebulan 10 kotak paling minimum....tu tau...tak pelah sayang yang peting anak mama sihat...kan..kalau nak tau pasal susu nie blh search http://www.meadjohnsonasia.com.my/products-services/susta/sustagen-kid-3-plus.aspx

Tak sempat nak tangkap 2 kotak dah dibukak sbb tong susu dah kosong..hehehe..ni gambar aen ngan anak sedara aku yang sulung ariana...

emm hari sabtu gi cari susu 3 shopping x de habis...yang ada perisa lain tapi yang Honey Delight tu yang tak de nye...laris sungguh...so gi la kedai 1 Malaysia kat kg aku tu baru buka....so dia kata tak de kak...pastu hubby tak puas hati cari...jumpa la kotaknya...so hubby turunkan kotak tu...tgk ada 8 kotak je....so bwk gi konter...akak nak berapa?bila aku cakap semua.... 2 ke 3x dia tanye...banyak nye...aku ckp la kalau boleh akak nak beli 1 kotak besar tapi dah tak de ada 8 je tak pelah minggu depan akak dtg beli lagi...terkuzut badak dia...x caya anak aku minum byk sampai cam tu....

Tak pelah aen...minum la banyak mana pun selagi...mama nagan papa mampu...kan..insyaAllah...Aku percaya anak orang lain kalau dah 3 tahun dah tak minum susu malam tapi anak aku tiap malam bangun paling sikit 3kali bangun...bestkan...


Perkahwinan