Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Selasa, 22 November 2011

Jom Intai ~ Duck Pulak

Duck...kawan baru aen....aku gi pasar abis pilih sayur tengok aen ngan papa dah pegang duck....bila aku  tanye nie apa nie aen...duck la mama...kwn aen...skg nie mandi pun ngan duck....layan je lah kan...tapi kalau gi mana-mana ngan papa dia mesti ada lah mainan tuk dia...sebab mintak apa pun mesti papa akan belikan...kalau ngan mama susah sikit....sib baik duck tu 5 hinggit je....hehehe

 Nie la kwn baru aen duck.....

Aen ngan duck.....

Jom Intai ~ Cartoon dan Baby TV

Entry nie aku nak citer pasal kerenah anak dara aku tu....mula-mula nye aku tak nak pasang channel tv cartoon ngan baby tv tu....tapi nanti bosan pulak sbb ceria kengkadang x de cartoon...sbb dah bisa umah opah semua ada...so aku pun open la channel cartoon plus baby tv....memang la dia tak merengek sgt sbb dia enjoy je tgk nye...tapi aku ngan hubby rasa dah macam cartoon plk....hari-hari nye cartoon...mmg la bagus gak babay tv tu ada ajak kenal nombor...huruf...lagu kanak-kanak....mengenal bentuk...tapi aku la plk sedih tak dpt tgk drama...yelah aku kan peminat setia drama.....hehehe

Aku mmg x de masalah dia tgk channel tu banyak benda dia blh belajar....tapi ada gak part2 yang aku kureng berkonan....tapi memang kena pantau dan tgk sama-sama ngan dia....so tak blh biar je dia tgk semua nye...kan...tapis la gak....



 


Kalau tengok tv mmg fokus betul...anak dara aku nie...
tu kalau panggil pun tak toleh punye....

Jom Intai ~ Gi Kenduri Kawen

Sabtu gi kenduri kawen opismate hubby buat nye kat dewan area cheras...kebetulan sampai pengantin baru sampai duk tengok silat...dapat snap gambo je lah...tak dapt take photo ngan pengantin sebab kat luar dah nak ujan...payung tak bawak..keta parking jauh....biasalah penuh...nak kena jln ke keta dah le jauh....memula rintik2 pastu berderu turun nye...sib baik sempat sampai keta...okey lah layan gambo jelah ek...






Souvenir dari pengantin ~ cookies sedap gak...

Jom intai ~ Masak Simple Udah

Entry nie hari Selasa lepas tengok2 ropenya dah draf tapi tak publish...ishh mamun betui la hai aku nie....nak upload kan....

citer nye hari isnin petang tu aku call en hubby tanye dia nak makan ape tuk malam...dia kata wat lempeng je..aku pun senang hati la senang je kerja nye...sampai je umah hubby cakap lapar sangat x sempat nak makan tengahari ... sian lak .....aku pun turun balik kat pasar kat bawah beli sayur....

Masak simple je sebab hubby dah lapar sangat...tak sangka anak dara aku tu pun banyak makan nye...alhamdulilah...tapi aen makan nasi ngan telur je...bagi ikan dia tak nak....tak pelah janji nak makan...sbb nanti kalau dia tak makan malam nak tido sakit perut....

 Ikan Siakap...stim

 Kailan ikan masin

 Telur dadar...

Nie la menu nye....

** Entry sebelum nie pun aku ada upload kan ikan stim gak...sbb hubby mmg suka makan ikan siakap stim.....tapi senang gak tak yah nak susah2 pikir nak beli ikan apa kat pasar.....

Perkahwinan