Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Khamis, 26 Januari 2012

Jom Intai ~ Aya Amoi Bila Latang

Ha..hari tu jenjalan gi carrefour mid valley time tu 3 minggu cam tu la sebelum raya cina...ternampak baju cheongsam (agak-agak betul kot ngejanye) cam cumel sangat apa lagi...terus la ambik tuk buah hati kesayangan tu...hehehe....tak de apa-apa pun just nak sonok-sonok je...sebab cam cumel sgt tengok bebudak kecik pakai kan....

Nie la baju nye....cumel kan...
Post sikit...heheheh


Khamis, 19 Januari 2012

Jom Intai ~ Mari Mewarna

Cantik tak?hehehe...that day buah hati aku tu gi sekolah, kebetulan anak sedara aku yang sulung tu masuk tadika 6 tahun...time hari sabtu tu ada orientasi....time tu aku tak balik lagi coz mak mertua datang umah...so balik tetap balik tengok buah hati aku tu cuma lewat sikit...hari ahad subuh baru aku balik....jumpa dia....along aku la yang bawa gi sekolah tadika....cikgu bagi la gambar tuk di warnakan..nie la yang buah hati aku tu kaler....boleh la tetap bangga...pandai la anak mama....papa aen dah siap framekan....nanti aen besar boleh tengok.... lukisan pertama yang aen warnakan kat sekolah.....

Cantik..cantik...cantik...

Rabu, 18 Januari 2012

Jom Intai ~ Oh Nasi Goreng

Request dari hubby teringin nak makan nasi goreng....siap bg tau nak yang ada ikan bilis campur telur...ishh macam-macam mengalahkan orang mengandung... hehehehe..simple je nasi goreng nye....tapi aku tambahkan la lauk...macam sedih lak makan nasi goreng je buat la lauk sikit.... tom yam, telur goreng ngan ikan masin....

Jemput makan...simple je nasi goreng jer....

Selasa, 17 Januari 2012

Jom Intai ~ Peknik Taman Permainan

Ha N3 nie nak bercerita about berpicnic kat taman permainan...time hari sabtu bebudak duk bising-bising nak gi main taman so cakap ngan mak....kita gi jelah taman DR...kat ipoh tu ada taman best gak la.....tapi kalau duk ipoh cakap pasal Taman Dr Seenivasagam Ipoh Perak sure orang tau punye....hehehe. Tapi macam kelakar gak bebudak sibuk la duk main macam-macam yang mak-mak semua duk makan tak berenti...segala benda bawak....bayangkan la sampai durian pun bawak gak...hehehe...emm jom layan jelah gambor yek....

Best tau piknik kat taman permaianan
Anak mama yang comel
Tengok durian pun bawak gi taman 
Suke nye anak mama...muka berseri-seri...dapat main kat taman
Tengok la si Aqif...sonok no..la hai dapat  main



Ahad, 15 Januari 2012

Jom Intai ~ Banjir oh Banjir

Aik nie nak story pasal umah aku banjir....hahahaha...memang kalau duk kl banjir dah tak heran dah..hujan lebat je banjir....nie jadi kat aku pulak....boleh nak masuk simpang umah boleh jem kat ngan sejam tak dapat masuk...rupanye udah banjir...tak le teruk sangat tapi tengok pakcik tu tolak motor takat pinggang dia gak la.....tak pasal-pasal sampai umah kat ngan kul 7 lebih.

Nie le ha...udah penuh abis dah kat jalan....seme...

Nie le suasana nye....sib baik air tak naik sampai umah tingkat 10 nun...hehehe
**Sori gambar kureng sikit sbb susah nak bawak keta lagi nak take photo lagi....ngan bunyi...ping..peng...pong...fening....

Ahad, 8 Januari 2012

Jom Intai ~ Kesan Demam

Lama dah tak bersiaran ye...cewah...kepala masih tak stabil kedudukannya nie...aduhai teruk betul demam aku kali nie....makan ubat cam mana pun tak surut panas nya...tapi alhamdulilah kini dah beransur pulih sikit...cuma letih sebab seminggu tak selera nak makan....badan pun rasa lemah sangat.....terima kasih..2 kali gi klinik baru beransur pulih....sian aen balik ipoh mama tak sempat main ngan dia ek....time tak selera makan macam nie teringat lak nak makan bubur kat kg baru tu....sedap nye....

Bubur nasi..nyum...nyummm

Aen mmg suka kalau dapat bubur kat sini....dari tak selera boleh banyak makan nye....ingat nak gi makan tapi kang tak leh makan teringat kat aen pulak....

Perkahwinan