Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Khamis, 18 Ogos 2011

Jom Intai Pasal ~ Kad Rayo Yahoooo

Akhirnya siap gak kad raya den...alhamdulilah walaupun tak berapa nak perfect dan elok tapi bolehla kan...misi tahun lepas mak wat cam tu tapi masa dah suntuk tak sempat nak buat....so tahun nie aku siapkan awal-awal sampai stop dulu jahit manik kat baju princess aen sebab nak siapkan kad raya itu....nak tengok ropenya...pam..pam..pammm. walaupun penat tapi aku enjoy sebab happy buat benda nie.....thanks gak to kengkawan yang sporting dan sudi menjadi pelakon...kredit tuk korang....






Itu dia la wei kadnye....

Selasa, 16 Ogos 2011

Jom Intai ~ Misi Kurang Berjaya

Hari nie dah masuk 17 ramadhan...alhamdulilah dan salam nuzul Al-Quran buat semua follower..marilah kita menyedari bahawa kitab suci al Quran ini adalah ‘amanah besar‘ yang menjadi tanggungjawab orang yang mengaku beriman kepada Allah s.w.t. Wajib diusahakan agar hukum-hukum dan tuntutan-tuntutan di dalam al Quran itu berjalan dan diaplikasikan dalam kehidupan umat ini. Sebarang penolakan, keengganan, keangkuhan dan kesombongan terhadap al Quran dan sekaligus terhadap Sunnah Rasulullah s.a.w adalah mengundang kepada mala petaka besar iaitu balasan daripada Allah s.w.t.

Sambil tu nak story sikit pasal semalam on the way balik hubby call ajak gi mid valley...apa lagi memang menepati citarasa la kan sebab memang tah kenapa macam malas sesangat nak masak...lagi pun macam nak cari kasut raya....tapi yang sedihnya ada yang dah menepati tema tapi tak de saiz...aduhai memang tak suka tau....baru nak raya glamor sikit tahun nie...tapi misi akan diteruskan ke hari sabtu nie...cuba tgk kat ipoh pulak...mana tau kot...kot ada..kan. hai itu la pompuan macam-macam nak beli...(merungut kat diri sendiri) hehehe...macam-macam nak kena selesaikan sebelum raya kalau tak tak sempat nie....

Dah sampai time berbuka...sib baik nak booking sebelum tu..so walaupun hati lapar tak dapat kasut tapi yang penting perut kenyang alhamdulilah...nie antara kedai faveret aku ngan hubby....tapi kali nie pilih set kecik je sebab blan puasa nie kureng sikit selera makan....tapi makan kat sini seafood tu semua aku yang belasah sebab hubby tak boleh makan seafood allergic..tapi sebab fish market so adalah pilihan ikan untuk dia....emm pilihan tempat tuk berbuka kali nie adalah..jeng...jeng...

The manhattan fish market - mid valley

 Small flame

 Creamy Seafood Pasta

 yang nie air hubby - Oreo Kaboom

Aku pilih sprite je....

Emm tu la cito nye..apa pun kasut aku tetap akan cari kau...harap jumpa la kau kasut....


Selasa, 9 Ogos 2011

Jom Intai Pasal ~ Hari ke 9

Ha...ha dah lama tak bukak blog lagi...tah apa yang aku busy kan tah le...kih...kih...kih...emm semalam dalam kepada pikir nak masak bihun sup tapi bila sampai umah malas nak singgah kedai beli tauge..so menu yang jadi ialah nasi ayam...senang sikit tak yah pikir nak masak lauk apa senang...cepat....tepat kul 7 dah siap layan Kasih  alia...hehehe



Ini lah nasi ayam yang terhasil....

Khamis, 4 Ogos 2011

Jom Intai Pasal ~ Hari Ke 4

Semalam alhamdulilah genap 4 hari kita berpuasa tetap masak ye....bukan apa aku malas nak bersesak-sesak kat bazar tu...so tepat kul 5 terus cabut balik masak...tu pun kul 6 baru sampai...tambah lak semalam hujan..emm memang syok la redah jem kan....dah la nak singah kedai lagi tu tak de nie tak de.....tapi apa pun puas dapat sediakan juadah berbuka pusa tuk my hubby.....

nasi lemak + Siakap 3 Rasa + kuih...alhamdulilah kenyang..

Rabu, 3 Ogos 2011

Jom Intai Pasal ~ Kisah Pujuk Makan Ubat

Entry nie nak citer pasal princess aen...last week dia demam...masa tu aku kat kl...mak dah bawak gi klinik tapi biasanya aen kalau demam lambat baik kalau ubat nye tak sesuai...aen pulak bila demam memang susah sangat nak makan ubat...tak tau la payah bebeno....aku pun pujuk la kalau makan ubat mama bawak gi KFC..amboi terus bukak mulut semua ubat pun makan walaupun tak sedap.....siap boleh mintak mama nak lagi...ha memang hebat kan...so tunaikan la juga janji makan KFC....

Tu la gelagat anak-anak hai...kecoh...sib baik tak ramai sangat...

Lepas tu esok nye masih lagi panas gi klinik kali ke 2 doktor bagi ubat lain pulak...biasa la payah tetap payah makan ubat...aku tak tau nak buat apa...teringat yang dia nak sangat mickey mouse so apa lagi ayat baik punye "emmkalau makan ubat aen sihat mama beli kan mickeymouse janji.." so balik hari tu belikan la Mickey Mouse tuk buah hati aku tu....


 Banyak sangat tak tau nak pilih yang mana nie...aku yang seronok lebih..

Punye la kita sibuk pikir nak beli yang mana sekali papa tetap transformer...jadi pilihan untuk singgah....

Sampai je aen dah tido...so bila bangun pagi terus je bagi kat aen......
tu la dia Mickey Mouse..suke..suke

Jom Intai Pasal ~ Hari Ke 3 Berbuka Pose

Alhamdulilah dah masuk hari ketiga berpuasa....nak story pasal berbuka semalam...yang paling pening nak pikir ilah nak masak apa...dalam keta dah main kira-kira balik nak buat apa dulu...sebab nanti dah azan apa pun tak siap lagi..ha tu baru dia...nie la menu berbuka semalam.....

 Siakap stim...tapi kuahnye saja buat banyak sikit sebab my hubby suka hirup kuah....
tahu Telur + Cendawan Butang + Ayam Masak Sizzling

Nie semua hidangan semalam....murtabak tu mak buat di frozenkan so bila nak makan just panaskan dalam kuali... + bubur lambuk free....

Perkahwinan