Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Selasa, 9 April 2013

Jom Intai ~ Ketam oh Ketam

Hai ketam hari nie..
engko pulak yang jadi lauk aku..hihihii
mana la tak bam..bam sudahnya...
asyik makan je kaedahnya nie..

hari nie memusing-musing kat
pasal nak beli apa..
tgk ketam mcm geram la plk kan..
so aku rembat la ketam nie...
kat umah mak aku je mkn ketam nie
kalau kat umah aku
emm aku sorang je ngap...
nayalah kat aii...
nanti aii pulak muka cam ketam
kang...so kita masak ketam pulak hari nie..


so ini la ketamnya...
aku try goreng dulu half cook
then baru buat sambal nya...


ha nie yang dah di mandikan dengan sambalnya...
emm ok gak rasanya...
aik...ceh puji diri sendiri
la pulak..sambal dia mcm korang masak gak..
sama je....pung..pang..pung...pang dah
siap blh makan dah...
lauk lain tu mak masak...
aku snap yang aku masak je...

Jom Intai ~ Sehangat Asmara

habis sudah sehangat asmara..
emm tapi tak la sehangat mana 
bagi aii la citer biasa je..
abiss la nie kalau peminat dia baca
abis dushhh kena...tak la citer dia bagi aii simple
je..tak kuat mana pun...

mcm adam hawa tu kan
banyak konfik dia..panjang ialah 80 episod...
yang sehangat asmara nie 36 tak 
salah aii la...tak berapa perasan tadi...

tapi seyes...si zainal tu baik
gileerr mak ngan ayah mertua dah buat
teruk mana pun sabar..nasihatkan K jgn
benci parents dia...haii payah nak cari
tu..hihihi

apa apa citer pun ada peminat tersendiri
tak semua citer kita suka org lain suka
dan tak semua citer kita tak suka orag
lain pun rasa cam tu kan
so terpulang la kan...


emm citer dia kisah cinta yang tak direstu
di sebabkan perbezaan kedudukan..
akhirnya kekutakan cinta menyatukan
kembali ikatan cinta setelah
lapan tahun berpisah....


aikkk nie ada ker dalam scene tadi...rasa
macam tak de...emm tah la ek
mungkin ada aku je tak perasan or sebalik tabir je kot 


sehangat asmara dah melabuhkan tirainya..
so...tgk citer yang ganti nie
plk best ker tak...so bagi aku
citer nye bolah la...best gak tgk...kan
ialah kira ok la sbb kul 10 je
berdesup depan tb..tgk sehangat asmara..kan

Jom Intai ~ Buah Mangga

Jom kita intai...bayak tak buahnya
alhamdulilah rezeki...mmg la banyak nye..
tak abis nak makan...
tu pun dah hantar jiran segala bagai...
dulu time aku kerja
mmg aku bawak gi opis...yang bestnya
adik aku nama dia zahida..
dia la rajin buatkan jeruk abis sekali hadap je..

Time aku nak balik kl petang tu abah dah siap
panjat pokok ambik kan
buat...katanya suh makan ngan 
kawan-kawan..tapi skg..
aku pulak ambikkan tuk abah buah
bila dia nak makan...huhuhuhuhu

semua tu kenangan..bersama kawan-kawan
yang tak dpt cr ganti..dan 
tuk abah aku akan tetap jaga abah
selagi kudrat masih ada...

Ha bebalik citer pasal buah nie...
ha kali nie alhamdulilah lebat buahnya
dulu susah sgt nak berbuah


seingat aku..dua tahn lepas baru dia mula berbuah
mmg lama la tunggu
ikutkan mak aii suh abah aii
tebang pokok tu..sbb nak tanam yang baru
lama nau tunggu tub..tub
berbuah alhamdulilah lebat pulak tu


sampai tak terhabis nak makan
idak la jual pun...bagi kat jenjiran je...
ambik la sapa nak pun...
lagi aku suka...


tgk tu penuh buahnya..
aii rasa lebat buah dari daun...
alhamdulilah kan rezeki Allah...

Perkahwinan