Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Rabu, 27 Mac 2013

Jom Intai ~ Saya Sudah 4 Tahun...hehehe

Happy birthday sayang...
Alhamdulilah hari nie 27 Mac 
anak aku genap 4 tahun
dah makin besar..dah 
perangainya lagi macam-macam kan..
syukur pada mu Ya Allah atas kurniaan
buah hati yang cukup sempura
bagi aku dan hubby...

Semoga anak mama jadi anak yang
solehah..bijak..pandai..cerdik..baik..
mama ngan papa akan lakukan yang terbaik tuk
sayang...


nie la buah hati aku dan hubby
comel la anak mama nie...

sebenarnya aku celebrate awal besday aen
kat sekolah..sbb buah hati aku nie
sibuk nak buat ngan kengkawan..so 
tunaikan lah permintaan birthday girl kan..





so apa lagi..pegi la membeli
barang segala tuk nak buat
goodies nye...ishh byk sungguh permintaan birthday
girl nie
thn depan tah apa la
pulak ek sayang mama nie....


semuanya nak dora...aku
pening cari beg plastik yang dora tu
x de..online pun x de semua dah abis..
last choice aku buat je
label tu...jadilah...ada gak dora seketul tu haa..


nie la segala benda yang aku sumbat 
dalam goodies tu..lebih kurang 10 item gak la..
ha...rambang mata aku kat
kedai macam-macam nak beli...
tu belum lagi anak aku yang pegi...
hehehehe..macam-macam


Makcik kecik nie mmg
suka noo tolong aku
semua benda dia nak buat sama...
alasan dia tau tak apa?
"aen kan nak tolong mama, sian mama buat
sorang-sorang"...


ambik berkecah satu bilik
tapi aku buat malam...
satu malam complete..alhamdulilah..
sbb kang siang banyak lagi
kerja lain...i rasa kat umah nie mmg tak kan
abis kerja nya...ishhh


malam tu i buat sampai kul 3 pagi...
mula pun lambat..dah abis segala citer
kat tv baru buat
dalam bilik x de astro kan...



Nie kek nye...haruslah tema nya dora..
x boleh tidak..mesti dora...
2  kg..perisa coklat...




goodies siap sepenuhnya..tak
banyak mana pun 87 pack je...
Alhamdulilah..semua nya
selesai...tertunai impian anak mama
muka ada banyak senyum nie...heehehehe

gambar masih ada pada cikgu 
nanti bukak sekolah baru aku ambik
lagi pun hari tu sibuk
ngan abang ipar aku kat hospital...

Apa pun to anak kesayangan mama ngan papa
SELAMAT HARI LAHIR YANG KE 4
ye sayang..terima kasih buat mama ngan papa
bahagia ada nya aen bersama kami...Alhamdulilah.
syukur pada mu Ya Allah....

Sabtu, 23 Mac 2013

Jom Intai ~ Berkampung kat Sepital

Entry kali nie nak story sikit pasal
Abang ipar aku masuk hospital..
tapi tak lama satu malam
je berkampung nye...

Tapi tau je la anak-anak
kat mana saje mesti meriah
balik pada citer abag ipar aku..
dia kena operation sbb doc
sahkan ada ketulan lemak pada
peha sebelah kanan dan perlu buat
segera..so mula-mula gi klinik panel dulu
bila Dr suh refer Hospital Pantai kalau nak cepat.
jadinya pegi hospital hari selasa
then hari khamis terus operation...


 nie lah abang ngah aku
selesai operation...syukur semuanya selamat
tapi lepas operation doc ckp bukan ketulan
biasa tapi lebih cyst di peha

Alhamdulilah tidak bahaya...
dan pembedahan berjaya..dan sgt la
sibuk aku ulang alik ke hospital
maklumlah kan aku skg kerja sendiri
tak terikat ngan bos nak mintak cuti segala...


tengok la siap bawak toto..time ayah aku
masuk hospital hari tu pun cam tulah.
tapi suasana tak sama
sbb time abah kanser..
mcm berenti kejap jantung
aku bila doc bg tau...
tapi semua tu rahsia Allah S.W.T yang
kita tak tau...dan time
abah aku mmg tak de satu pun gambar
tersangat tak sanggup tgk abah terlantar mcm tu...


mmg gamat dalam bilik..
siap panjat katil bagai...anak-anak 


best nye mkn buah...
sambil layan cartoon best...best


mmg happy anak-anak...
yelah bukan dia tau pun
kita tgh masalah ke apa...


nie gambar time khamis malam...
kalau bebudak tak sekolah esoknya..
ngan i sekali tido kat sepital nie...
sbb penat weii ulang alik, alik ulang
gitu la kaedahnya...




blh pulak wat photo shoot segala kan..hehehe
apa semoga Allah permudahkan segalanya..
to abag ngah kuat semangat..semoga cepat sembuh... 

Rabu, 20 Mac 2013

Jom Intai ~ Siakap Stim

Lama rasanya tak upload gambo
masak memasak nie
maklumlah kan duk ngan mak katanya
maka mmg mak la yg masak..

Tapi tah hari tu aku tak bagi mak msak
makanya aku la yang masaknye
masak simple je...tak macam mak
kalau tak penuh meja tak sah...mak..mak

serious mak aku kalau masak
kita blh pening nak
makan tak tau mana satu nak ambik
tambah-tambah masakan mak
mmg no 1 la kan...
betul tak aku cakap...mak kita
kalau goreng telur ngan kicap pun sedap
bertambah makan...


so nie la menunya...siakap stim..
emm abah aku..kalau namanya
siakapstim ngan 3 rasa mmg puas hati...tgk dia makan...
aku masak sama je mcm korang masak...campak-campak...siap...hehehehe


yang nie pulak kailan ikan masin...
cili api tu yang sedap kalau gigit
berasap dalam mulut...hehehe

yang tak sempat nak snap telur dadar ngan udang celup tepung..
sorry ek...tak sempat dah tu pun family aku nak
makan aku kata tunggu dulu nak snap gambo masuk blog
tak senonoh kan...hehehehe

Selasa, 19 Mac 2013

Jom Intai ~ Wedding Sepupu Kita

Rombongan cik kiah ke kl la baru nie..
kali nie adik sepupu aku lak yang kawen...
9 Mac hari tu...kat Ampang...

Akak la mendrive..dah la tak tau
umah nye..bukan jarang pegi cuma
tak selalu..eik bukan sama ker...hehehe
ialah kan biasanya hubby i yang bawak
so disbbkan i ke sana jumaat pagi
makanya redah je lah mak nak...
sib baik ada gps segala...toiiingggg terus 
sampai depan pintu pago umah...


nie gamo time nikah nye..wat kat surau je
tgk la tu pengapit perantin..budak kecik tu...
pantang nampak kamera...


nie la pasangan pengantin nye...hehehe
baru selesai majlis


ha..dah mula dah. siap la mmg pantang kalau
suruh posing no 1..ratu kebaya tu..hehehehe..


gosip apa tu anak mama nie...siap bersimpuh
duk nye sopan la kan pakai kain batik...hehehe


ha nie puan tanahnya..along ikut gak
tema nye biru..aku ngan angah
malas la cari baju biru x de..ha ambik ko 
tema i ngan angah pink merah..hahahaha


nie antara mak sedara aku..belah abah...


mak aiii anak sedara lagi sihat dari mak sedara...
nampak demuk la plk...nie maksu aku...tapi kita org panggil
su ja...stand for maksu ja...


haaa...nie bersama ngan kekasih hati la kan
harus la ada...buat-buat manja la tu...


nie pengantin nye...apa pun tahniah
dah jadi isteri..kena rajin-rajin masak ekkk..


my lovely parents...yang depan tu
atuk ngan nenek aku...



Isnin, 18 Mac 2013

Jom Intai ~ Mee Tarik

Hai lama betul aku menyelam...nie baru timbul balik...
tah le lately nie mcm bila nak update blog je x jadi..
bila x jadi je aku nak update blog..hehehe..

poyo je aku nak citer pasal mee tarik nie..
kikiki..maklumlah dekat ngan umah sekentut je dah
sampai...Restoran Mee Tarik Warisan, Sungai Besi.
kira.kira dah pat, lima kali gak la aku makn mee tarik nie...
bukan pasal sedap sgt-sgt..rasa dia boleh la best gak...
tapi kekenyalan mee tu..yang umphh..

Lagi pun hubby i nie mmg kureng sikit mee kuning
biasa nie..yelah kadang-kadang warna tu
pun buat kita takut nak makan kuning noo..
tapi mee tarik nie..x de bahan awetan..nye..

First time aku ke sini ngan family..
tu pun sbb tgk kat JJCM tv3 tu, terus terjah...apa
terjah-terjah ingat nie melodi ke ape...hehehe
so mmg repeat la lps tu..



nie la restoran nye..mula bukak siang..sampai la ke malam
kira emm bukan mee je nasi pun...harga ok la..sbb mee nye pon banyak
mmg terbungkang la mkn..kekenyangan...


nie la muka budak suka dapt minum air
pink...sibuk dalam keta lagi nak air pink..hehehe..aen..aen


ini pilihan hubby..sedap...sapuh bersih.uiimak mmg penuh cili
dalam pinggan sampai x nampok mee nye..emm tak salah aku menu nye
Green peppers meat noodles..


yang nie haruslah empunya tanah..hehehe..pilihan i nie 
seharusnya la sedap..ki..kiki...aku punya mee nie namanye..
aku tak berapa ingat..rasanya mushroom meat noodles..


 yang nie pulok... toothpick lamb..emm
tak rasa sgt lamb nye...so blh try..nie sepinggan 24 hinggit..
ambik ko tapi berbaloi..
majoriti yang pergi mesti rasa nie..so
nie lah kisahnya..so apa lagi kome moh le
cuba...hehehe...

kolo u all nak gi emm
nie aku tempek kan alamatnya

Restoran Mee Tark Warisan Asli
51A Jalan Tasik Utama 3,
Medan Niaga Tasik Damai
Sg Besi 
57000 kolompo....

Tapi apa pun ikut selera memasing...sebab 
x semua selera kita sama kan
tapi tak salah mencuba kan...
k..byeee

Perkahwinan