Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Rabu, 29 Februari 2012

Jom Jom Berkelah

Berkelah di pantai yang indah...bermacam acara....(alamak nie asal yang sonang ati benor menyanyi nie aiii) dah berminggu-minggu dah nye pun gi berkelah tapi baru sempat nak menulis nulis nie ha...kalau nak tau Perkelahan Ulu Chepor...nie kat chemor..kalau dari umah aku iph tu adalah dlm 15 minit tuk...tak jauh pun....mmg best. time kecik2 dulu mmg selalu gak weekend mak ngan abah bwk main air. 


Kat ulu chepor nie mmg ada pondok cam kat gambo atas tu...satu pondok 2 inggit...ok sangat la aiii... masuk kena bayar 2 inggit...tapi time aku kecik dulu singgit je...


mmg tersangat la best...lepas masak -masak gi sana makan...paling best blh bakar2 nie yang aku suke sgt...ishh mmg puas la...hubby first time dtg kat sini...mmg napak dia lagi sonok dari anak2...hehehehe..sampai talipon dlm poket pun tak sedar...abis basah nye...tapi alhamdulilah lps dah keringkan esoknya idup lagi...


Nie la gelagat nye....mmg aku pun berendam sampai tak nak balik....nanti kita pegi lagi okey....

Ahad, 19 Februari 2012

Jom Intai ~ Willy Satay Kajang

Mantop...mmg sedap la satay nie...terbaikkk...tah le aku sejak dah terjebak satay willy nie mmg tak pandang yang lain dah..(cewah) bukan apa sekali makan hati dah terpikat...tapi bagi aku sedap la bagi org lain tak tau la kan...tapi boleh try...mmg tak mengecawakan....(amboi cam ikan la pelak kan) tak salah try kan...boleh membanyak kan koleksi tempat makan korang kan....kira satu cucuk 7 posen...nasi impit satu singgit....kat area kajang gak...Senang jer nak datang ke sini.. Cuma ikot Highway Plus dan keluar di Tol Kajang..

Dari Highway ke kajang tue dah boleh nampak Gerai Satay nie..tempat nya open bawak bumbung pun ada tapi terhad...x banyak sangat...dulu lagi best sebab ada steamboat...bayangkan lah sos dia mmg banyak dalam 5 ke 7 jenis...mmg sedap...tapi sekarang dah pindah ke tesco Kajang...so lain kali wat entry pasal tu ek...mmg aku suka mkn satay kat sini sbb satay daging dia lembut and paling penting sedap sebab rempah yang bersalut daging tu mmg sempurna rasanya....

Nie la suasana kat willy satay tu...bukan satay je...macam-macam ada tapi...aku tak pernah cuba sbb aku gi sini semata-mata sebab satay dan steamboat tapi dah x de steamboat so layan satay je lah...

Nie la rupa kaedah satay nye...aku ambik tak banyak 10 cucuk je...tu pun mengah nak habiskan sbb besor....tapi haruslah habiskan kan...kan


Jom Intai ~ Susu oh Susu

Alahai anak...hehehe nie pun nak masuk blogkan...suke hati la kan....bukan apa saje je nak konsi citer ngan kengkawan...entry dulu aku ada citer pasal anak aku yang minum susu enfagrow kan...alahai mak makin naik rega susunya...tak tertanggung mak oiit...yelah mau tak nye sebulan ke sebulan makin naik..aku tak kisah dia nak minum susu banyak...cuma susu tu makin lama makin naik...taip kali beli mesti naik sampai last aku beli hari tu dah RM80 lebih uik mak aaii...tapi papa dia ok je...dia kata biarlah...tapi aku nekad tukar gak sebb utamanya bukan pasal harganya tapi sebab selalu sembelit...sian sampai pakai ubat masuk dalam susu sampai bila kan....so pegi jumpa panel kat ipoh dia suh tukar susu dumex tapi anak dara aku tak suka rasa tu...dia kata "mama tu bukan susu aen, x sedap" so mmg tak blh dumex.....

So aku ngan hubby cari susu yang brand Mead Johnson...alhamdulilah dia nak...so tgk dia tak sembelit lagi...mungkin rasa lebih kurang....tapi tak jauh bezanya sbb seminggu 2-3 kotak so sebulan 10 kotak paling minimum....tu tau...tak pelah sayang yang peting anak mama sihat...kan..kalau nak tau pasal susu nie blh search http://www.meadjohnsonasia.com.my/products-services/susta/sustagen-kid-3-plus.aspx

Tak sempat nak tangkap 2 kotak dah dibukak sbb tong susu dah kosong..hehehe..ni gambar aen ngan anak sedara aku yang sulung ariana...

emm hari sabtu gi cari susu 3 shopping x de habis...yang ada perisa lain tapi yang Honey Delight tu yang tak de nye...laris sungguh...so gi la kedai 1 Malaysia kat kg aku tu baru buka....so dia kata tak de kak...pastu hubby tak puas hati cari...jumpa la kotaknya...so hubby turunkan kotak tu...tgk ada 8 kotak je....so bwk gi konter...akak nak berapa?bila aku cakap semua.... 2 ke 3x dia tanye...banyak nye...aku ckp la kalau boleh akak nak beli 1 kotak besar tapi dah tak de ada 8 je tak pelah minggu depan akak dtg beli lagi...terkuzut badak dia...x caya anak aku minum byk sampai cam tu....

Tak pelah aen...minum la banyak mana pun selagi...mama nagan papa mampu...kan..insyaAllah...Aku percaya anak orang lain kalau dah 3 tahun dah tak minum susu malam tapi anak aku tiap malam bangun paling sikit 3kali bangun...bestkan...


Isnin, 13 Februari 2012

Jom Intai ~ Catalogue Tupperware 13 Februari - 31 Mac 2012 (2/2012)

Jom...Jom beli tupperware...bulan nie punye item memg best (aku nie tiap kali keluar catalogue semua best..hehehe)... tak sabar nak beli gak nie....kalau nak oder pun boleh ada discount.... ma...kasi oder..oder...bukan la nak pmmg best nye tupperware nie...bila bukak peti ais or almari mmg  teruja je tgk calour full habis....
























** Tgk jgn tak tgk...dapatkan segara...mcam iklan kat tv la plk.....

Ahad, 12 Februari 2012

Jom Intai ~ Pasal Wedding Adik Sepupu Part I

Aduhai nie citer time raya cina hari tu....asyik nak story je ada halangan..tu yang tgk balik draf ropenya mmg tulis  tajuk je...so kita sambung la balik ek...adik sepupu aku tu kawen kat kelantan...mak aii memang jauh nun..ha...tapi hubby mmg nak sgt pegi  sebab apa tah dia suka balik sana...aku mmg kureng sikit...tah la kan...dulu ok je skg nie plk tak berapa nak ok blk sana.... so aku decide tak nak pegi sbb jauh sgt kot nak rehat je kat umah....tapi mak, abah, along ngan anak aku mmg pegi...lagi pun aku nak pegi tak de cuti...sbg br sambung blk kn....so pagi tu lepak je kat umah...tp serious mmg tak blh tido malam tu...teringat giler kat buah hati aku tu...so hari sabtu dlm kul 6 lebih lps subuh aku call kakak aku yang kat Banting tu...saje tanye2 tak sangka blh wat decision jam2 tu gak..so tanye hubby dia mmg ok...apa lagi melompat aku kemas brg...pegi naik keta angah aku blh gilir2 bwk kan....

Tapi yang bestnya jem mmg terbaik...apa lagi nak tau aku sampai kelantan kul berapa dari kl kul 9 pagi sampai kelantan hampir kul 10 mlm...hu hebat  gilerr....so nasib baik adik sepupu aku nikah lewat coz dia pasangan yang ke 3...sampai je umah tok aku...terus mandi siap2...berdesup ke Masjid...sib baik masjid kat depan umah je....sempat la tengok nikah......adik sepupu aku yang nikah tu...anak ayah ngah aku...tapi dah meninggal...yang sedihnya dia meninggal 2 or 3 minggu seblm aku nikah kira dah dekat 4 thn arwah ayah ngan tinggalkan kita org semua....semoga dia tenang di sana...al-fatihah...

Emm kita layan je la gambo...ye...

Selesai sudah akad nikah...

yey...yey dah tawin....

Sanding umah perempuan...yang adik sepupu aku yang perantin lelaki tu....

Nie pelamin nye....canti kan

Bilik tidur....

Makan time....
 Nie Majlis nikah ngan umah perempuan...yang umah lelaki nanti part II...okey....

Jumaat, 10 Februari 2012

Jom Intai ~ Masak Pastu Ngap

Jom..jom kita makan...emmm best nye makan kalau mak ada....cakap je nak makan apa mmg bersusun atas meja....best kan...lagi pun kalau kat umah aku sendiri...memg tak la aku masak ketam..ngan udang nie..kesian plk kat hubby...dia allergic tak  mkn...kecian lak...

Masak lemak  cili api ketam

Udang Goreng Rangup

Sambal Tumis Daging ngan Petai

Sup Sayur...tuk hubby..sian tak de mkn kuah ketam...nanti mkn tak banyak mana ...
akibat yg dpt mak aii...tak sanggup tgk...

Ikan bakar Moden....best kan duk umah tak de tanah macam aku pun boleh bako ikan....
rasanye still macam bako kat dapur arang..boleh le dari tak de kan....

Khamis, 9 Februari 2012

Jom Intai ~ Main Air

Nie pantai kelanang kat area banting.....bukan rancang pun nak gi tapi dek sebab bebudak asyik duk merengek je...bawak kan jugak la...wah...wah memang seronok la semua dah sampai mmg tak nak balik....lepas perasaan... semua anak-anak.



Nie la gelagat anak-anak..mmg best....

Baru lepas mandi...dah siap nak balik....

Perkahwinan