Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Selasa, 29 Januari 2013

Jom Intai ~ JPO La Pulak

Johor premium outlet emm baru dua kali kot dapat jejak....first time masa balik raya haji tahun lepas...tu pun pegi malam kejap je tak puas jalan...so pegi kali ke dua nie pun tak abis jalan penat kaki dik...oiii..
singgah sebelm balik kl...tepi highway je kan...

Baju bebudak mmg giler la guess segala kan..kebetulan sale raye cina...tapi tak la sale sgt mehal gak...kan
Tu pun gi padini beli baju kerja hubby ngan aen...lagi pun ramai org nak mengtest pun kena beratur
segala tak kuasa la..runsing la hai ramai nooo....hubby senang sbb dah conform saiz nye kan..alah lain kali balik pegi lagi...gi kejap je dah tu budak kecik tu asyik dok merengek nak main taman...sudah nye tak dapat lagi la aku nak bersopping nye...

Baju budak kecik..hehehhe

emm satu je sempat tuk hubby






sempat tu budak comel try baju...nasib baik ok dah la pakai ambik je

comelnya anak mama nie...hehehehe

Haaa sampai umah terus tak sabar-sabar nak try nye...emm yang mengamuk nak main taman tadi tak ingat...sian mama tak dpt sopping tau...huhuhuu..

Jom Intai ~ Celebrate Mother In Law Bestday

25 Januari hari tu mother in law punye bestday. haaa yang ke 61 tahun...kebetulan mmg dah balik johor aku plan hubby nak buat birthday surprise tuk ibu...so mula la membuat pakatan bersama adik-adik ipar dan my biras..emm sebelum nie family hubby mmg tak celebrate pun nie la first time katanya...bagi family aku acara mcm nie mmg dah biasa...so sekali sekala buat family in law happy apa salah nye kan...so hari 25 tu hari jumaat kaedahnya tah penah aku gi pasar bila balik sana tapi sebab aku jadi planner event so aku, hubby, aen ngan abah mertua aku pun ke pasar la beli barang-barang nye....

So beli segala mak nenek yang nak di beli sampai umah aku basuh then terus perap segala benda yang di nak BBQ malam kang...fuhhh penat betul...nasib baik hubby tolong...yelah adik-adik kerja petang baru balik..kalau tak ramai sikit yang menolngnya..tapi agihan tugas dah dibuat..ha mcm besar bebenor evennya...ye siap agihan tugas segala...hehehehe..emm...yang best nya family hubby nie..walaupun adik-adik ipar aku semuanya lelaki tapi mak aiii mmg rajin menolong ckp je apa. memula kawen mcm pelik gak sbb susah tauu nak cari lelaki yang rajin ke dapur...so tak hairan la hubby mmg yg ringat sesgt la tulangnya..alhamdulilah....

Bebalik pada citer besday nie aku ngeri gak ialah nak memerap nie kan...petang gi carai kek pula ngan adik ipar aku..amy...so settle semua ada masa sikit sempat gak balutkan hadiah tuk ibu...aen siap tulis sendiri nama dia kat kad...hehehe dah beso dah anak mama kan....bijak-bijak...:motip puji anak sendiri...mia arr kan

Hadiah untuk ibu...aku belikan kain je...

lepas maghrib hubby hidupkan api...so tunggu biras ngan adik ipar aku dari uda sampai...dia ada la masak-masak sikit buat tambahan...so mula la membako...mmg best celebrate nye semua happy...sesangt

Ini lah hasil perapan ayam aku...perap ayam je sebab hubby allergic seafood...so ini jelah

Bakar jangan tak bako...hubby ngan adik ipar aku...amy

Hepi besday ibu ...thanks sebab menjadi ibu mertua yang sporting and  yang paling memahami....

Abah baca doa selamat untuk semua...gamo empuan mesti la ada kan

Ni la family mertua...cuma sorang je tak de yang no 3...
**/ Kebetulan pulak time tu ada bola perak lawan johor...emm sedih...negeri aku kaloh...emm apa pun semua enjoy malam tu...nanti kalau ada time kita celebrate lagi ek....

Perkahwinan