Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Isnin, 18 Mac 2013

Jom Intai ~ Mee Tarik

Hai lama betul aku menyelam...nie baru timbul balik...
tah le lately nie mcm bila nak update blog je x jadi..
bila x jadi je aku nak update blog..hehehe..

poyo je aku nak citer pasal mee tarik nie..
kikiki..maklumlah dekat ngan umah sekentut je dah
sampai...Restoran Mee Tarik Warisan, Sungai Besi.
kira.kira dah pat, lima kali gak la aku makn mee tarik nie...
bukan pasal sedap sgt-sgt..rasa dia boleh la best gak...
tapi kekenyalan mee tu..yang umphh..

Lagi pun hubby i nie mmg kureng sikit mee kuning
biasa nie..yelah kadang-kadang warna tu
pun buat kita takut nak makan kuning noo..
tapi mee tarik nie..x de bahan awetan..nye..

First time aku ke sini ngan family..
tu pun sbb tgk kat JJCM tv3 tu, terus terjah...apa
terjah-terjah ingat nie melodi ke ape...hehehe
so mmg repeat la lps tu..



nie la restoran nye..mula bukak siang..sampai la ke malam
kira emm bukan mee je nasi pun...harga ok la..sbb mee nye pon banyak
mmg terbungkang la mkn..kekenyangan...


nie la muka budak suka dapt minum air
pink...sibuk dalam keta lagi nak air pink..hehehe..aen..aen


ini pilihan hubby..sedap...sapuh bersih.uiimak mmg penuh cili
dalam pinggan sampai x nampok mee nye..emm tak salah aku menu nye
Green peppers meat noodles..


yang nie haruslah empunya tanah..hehehe..pilihan i nie 
seharusnya la sedap..ki..kiki...aku punya mee nie namanye..
aku tak berapa ingat..rasanya mushroom meat noodles..


 yang nie pulok... toothpick lamb..emm
tak rasa sgt lamb nye...so blh try..nie sepinggan 24 hinggit..
ambik ko tapi berbaloi..
majoriti yang pergi mesti rasa nie..so
nie lah kisahnya..so apa lagi kome moh le
cuba...hehehe...

kolo u all nak gi emm
nie aku tempek kan alamatnya

Restoran Mee Tark Warisan Asli
51A Jalan Tasik Utama 3,
Medan Niaga Tasik Damai
Sg Besi 
57000 kolompo....

Tapi apa pun ikut selera memasing...sebab 
x semua selera kita sama kan
tapi tak salah mencuba kan...
k..byeee

2 ulasan:

  1. ooo kat sg besi tempat baru tue yea rose..nanti kalau kite dtg rumah mak kite kt kg. msia kite nak pegi lah kat sg besi nak rasa gak mee nye, tengok mcm sedap je..

    BalasPadam
  2. aahh kat situ la...depan pizza.. pegi la try
    kat situ bayak kedai2 yang best2 gak la...tapi umah yg kat situ lagi best sejuta reganye...hehehehe

    BalasPadam

Perkahwinan