Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Ahad, 12 Februari 2012

Jom Intai ~ Pasal Wedding Adik Sepupu Part I

Aduhai nie citer time raya cina hari tu....asyik nak story je ada halangan..tu yang tgk balik draf ropenya mmg tulis  tajuk je...so kita sambung la balik ek...adik sepupu aku tu kawen kat kelantan...mak aii memang jauh nun..ha...tapi hubby mmg nak sgt pegi  sebab apa tah dia suka balik sana...aku mmg kureng sikit...tah la kan...dulu ok je skg nie plk tak berapa nak ok blk sana.... so aku decide tak nak pegi sbb jauh sgt kot nak rehat je kat umah....tapi mak, abah, along ngan anak aku mmg pegi...lagi pun aku nak pegi tak de cuti...sbg br sambung blk kn....so pagi tu lepak je kat umah...tp serious mmg tak blh tido malam tu...teringat giler kat buah hati aku tu...so hari sabtu dlm kul 6 lebih lps subuh aku call kakak aku yang kat Banting tu...saje tanye2 tak sangka blh wat decision jam2 tu gak..so tanye hubby dia mmg ok...apa lagi melompat aku kemas brg...pegi naik keta angah aku blh gilir2 bwk kan....

Tapi yang bestnya jem mmg terbaik...apa lagi nak tau aku sampai kelantan kul berapa dari kl kul 9 pagi sampai kelantan hampir kul 10 mlm...hu hebat  gilerr....so nasib baik adik sepupu aku nikah lewat coz dia pasangan yang ke 3...sampai je umah tok aku...terus mandi siap2...berdesup ke Masjid...sib baik masjid kat depan umah je....sempat la tengok nikah......adik sepupu aku yang nikah tu...anak ayah ngah aku...tapi dah meninggal...yang sedihnya dia meninggal 2 or 3 minggu seblm aku nikah kira dah dekat 4 thn arwah ayah ngan tinggalkan kita org semua....semoga dia tenang di sana...al-fatihah...

Emm kita layan je la gambo...ye...

Selesai sudah akad nikah...

yey...yey dah tawin....

Sanding umah perempuan...yang adik sepupu aku yang perantin lelaki tu....

Nie pelamin nye....canti kan

Bilik tidur....

Makan time....
 Nie Majlis nikah ngan umah perempuan...yang umah lelaki nanti part II...okey....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Perkahwinan