Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Selasa, 16 April 2013

Jom Intai ~ Pasal Terminal AmanJaya

uik udah ada stesen bas
baru..stesen di medan gopeng
dah tup yop..emm

Sekarang diberi nama Terminal Amanjaya...
sebenarnya aku tak tau
pun dah pindah nye...
maaf tak berapa perasan mungkin ada 
berita tapi tak tengok...hiiii
so hari ahad lepas
hubby gi la beli tiket..kat medan gopeng

punya la terkujuz..sbbnya
kosong...dlm hati bagus nie byk parking
ropenya bila masuk
habis dah kosongnya

awal april lagi dah operasi..
yelah selalu guna ETS je...
kan...so patah la balik ke 
stesen bas baru katanya...
kata pakcik teksi kat medan gopeng
tu terminal tu sebelah
je ngan mydin meru raya...

aii mmg jarang pun ke sebelah sanun tu
so tak perasan pun...



ini la terminal baru tu..
opss tempat baru tambang ke kl
pun baru ladik..hihi
naik RM1.50..
kata yang jual tiket tu..sbb kilometer bertambah
so tambang pun tambah la..
hiih apa..apa la kan..



ni pandangan dari depan...
lintas jalan depan tu..boleh terus
ke mydin meru raya...


aik adik manis apa buat situ..hihih
teman papa saya beli tiket la..
papa saya nak balik kl...

ok la besar..tempatnya..tak la mcm kat 
medan gopeng peluh nak tunggu bas...hihih
selesa ada aircond segala...

so smua tu pada kita sebenarnya
kalau buat bangunan canggih mana pun
tapi sikap kita yang tak reti nak
jaga kebersihan, harta benda
tak guna gak...
pikir lak kan kalau kita rosakkan semua
kemudahaan yang ada..
sok..sok kita gak yang susah...

dan ceramah la pulak nye..bukan
apa kadang-kadang geram ngan sikap 
masyarakat skg nie...

4 ulasan:

  1. Sya pun aritu tak tau stesen bas mdn gopeng dah ttp..dahla nk cpt...huhu...bli tiket dr ipoh ke melaka 35 Rm ya....sya ditpu ka tak...x tau la...xkn 1 km smpai 6 ringgit ditipunya....sedih2...

    BalasPadam
  2. sbb tu saya tanye..abag tu ckp..tambah km ...nak marah pun apa yg kita blh buat...ingatkan naik bas murah ek...rupanya..naik gak

    BalasPadam
  3. dah fully operate eh? akak tau derang akan pindah sini sbb kalo blk kg akak kuar kat exit sini..mydin tu pun ada gak 2,3x pegi. huhu

    BalasPadam
  4. dah fully kat situ...masa gi medan gopeng tu..nampak kaunter byk dah roboh...skg nie kalau naik bas semua kat situ...

    BalasPadam

Perkahwinan