Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Selasa, 9 April 2013

Jom Intai ~ Ketam oh Ketam

Hai ketam hari nie..
engko pulak yang jadi lauk aku..hihihii
mana la tak bam..bam sudahnya...
asyik makan je kaedahnya nie..

hari nie memusing-musing kat
pasal nak beli apa..
tgk ketam mcm geram la plk kan..
so aku rembat la ketam nie...
kat umah mak aku je mkn ketam nie
kalau kat umah aku
emm aku sorang je ngap...
nayalah kat aii...
nanti aii pulak muka cam ketam
kang...so kita masak ketam pulak hari nie..


so ini la ketamnya...
aku try goreng dulu half cook
then baru buat sambal nya...


ha nie yang dah di mandikan dengan sambalnya...
emm ok gak rasanya...
aik...ceh puji diri sendiri
la pulak..sambal dia mcm korang masak gak..
sama je....pung..pang..pung...pang dah
siap blh makan dah...
lauk lain tu mak masak...
aku snap yang aku masak je...

2 ulasan:

  1. sedappppp...lapar ketam lapar ketam...

    BalasPadam
  2. Akak kalu bg yg half cook tu pun layan..sbb mmg fav ketam..mkn ketam niboleh menghayalkan hihi

    BalasPadam

Perkahwinan