Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Isnin, 8 April 2013

Jom Intai ~ Main Masak-Masak Lagi...

Nie udah demam apa nie
asyik dok upload gambor masak je nie...
ishh rajin bebenar la yek....
bukan nak tujuk pandai masak ke apa..
sesungguhnya..tak terniat ke situ..
saya nak share kan dengan uolss semua
kan..tak salah ye dak...

hari nie menu nya ikan percik...
sambal sotong..
ha kalau nak tau i ngan my hubby suka la masak sambal
tu yang selalu upload je sambal...
sbb nya kalau tak pedas mcm tak kena je makan..
kalau tak de pedas sanggup tu
ambik cili api..ngan kicap je pun jadi
janji pedas...tapi hubby pulak tak suka pedas
tapi sambal suka pulak..
isshh macam-macam la hai...

ialah tak semua org tahan ngan cili api...
kalau sambal cili kering tu lain la..
pukan pedas berapi pun kan...
udah la hai...mengomel byk sangat 
kasi upload la itu gambar...
hihihihihi....


percik nie
selalunya orang buat ayam..tapi
ayah ai.. suka ikan...dia kureng sikit ayam..ayam nie
ialah kan kalau bazaar ramadhan..
pasar malam...mmg berderet la orang nak beli
ayam percik..kan

emm apa pun selamat menjamu selera...
sayur hari nie tak sempat nak snap selalunya
sayur kan masak last..dah nak mkn baru masak
panas-panas berasap
baru best masuk mulut meletup abis...
hiihiihi..apa pun
enjoy lunch korang ekkk...

** nie la kalau orang tak kerja..masak la..
orang sibuk duk berperang ngan kerja
aku berperang ngan senduk ngan kuali..  :-(

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Perkahwinan