Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Ahad, 6 Januari 2013

Edisi: Sesi Persekolahan Dah Mula

Hai kenapalah bila nak berblog je tak sempat...tak sempat je nak berblog ishh macam-macam la alasan...padahal malas nak salahkan time plk...sejak aku dah jadi suri rumah tangga sepenuh masa nie mmg banyak kena di uruskan...hai macam la aku sorang je kt yang sibuk ye dok...hihihi..

Emm first aku nak wish selamat tahun baru la kot kan...dah seminggu kot baru nak wish...x pe tak sampai sebulan pun lagi kan... harap tahun nie aku akan lebih rajin update blog...nie tak dah berbulan kot...tak duk mengupdate malas sungguh la haii. Apa pun hope tahun nie kehidupan aku dan keluarga akan lebih bersinar dari tahun-tahun sebelumnya...Dimurahkan rezeki dan aku bersyukur pada mu Ya Allah kerana di anugerhkan kebahagiaan yang teramat sangat...aminnn

Tahun 2013 nie juga anak dara aku dah masuk sekolah...ishh cepat betul masa berlalu kan...dah masuk tadika...emm hari pertama siap x lena tido bayangkan la pukul 3 pagi dia kejutkan aku "mama dah boleh mandi nak gi sekolah ke" mak aii...tapi hope dia akan terus rajin gi sekolah...Aku daftarkan sekolah kat ngan umah je tapi dekat idok la boleh jln kaki, kena gak naik keta...tapi tadika sekarang boleh tahan yuran nye...aku rasa time aku dulu berapa je...tapi demi pendidikan anak-anak tak pelah berkorban sikit...no shopping dah..huhuhu....yelah sekali bayar yuran dekat seribu gak...ishh baru seribu dah bising orang lain lagi banyak pun tak heran...bukan nak over ke apa saja nak berkongsi cerita...


Hari orentasi...malu-malu lagi...tapi xcited tak yah cakap la...x hairan kat mama ngan papa pun...papa je risau lebih..kejap2 kang gi tengok...kesayangan papa la kan...

First Januari 2013 start orentasi dan taklimat untuk parents...kakak temankan aen mula-mula tapi nampaknya ok...kakak ariana pun tahun nie dah masuk darjah satu...so umah x lah kecoh sangat malam baru semua jumpa kalau tak haii...riuh suara yang tu gaduh...yang di usik yang tu..macam-macam la kerenahnya...


Haii ambik sekali semuanya dora...bayangkan la kalau kaler pensil yang stabilo swan tu yang besar baru 10 inggit nie yang sedang tu sampai 9 inggit lebih...ishh x bebaloi tapi nak wat cam mana dah nak bertemakan dora layan jelah...

Nasib baik kasut tak de dora kalau tak mau bengkok cam udang papa... 

Tapi sebenarnya yang lagi xcited papa aen...bulan 11 dah sibuk ajak aku beli barang-barang sekolah si aen...haii yang aen pulak sekarang nie asyik duk semua barang nak dora...dulu masa kecik mickey mouse le nie nak dora pulak...semua benda nak dora...yang papa pulak ikut kan aje...mmg set dora jelah..tu pun cari kasut jenama dora tak de tu yang beli pallas je tu...kalau ada sampai ke kasut kot dora...tu pun aku lupa nak snap gambar seluar kecik dora...tak pelah baru serang ikut kan jelah...

Lepas orentasi aku mula lah melebelkan semua barang aen...sbb semua kena lebel kalau tinggal cikgu akan pulangkan balik....Tadika aen mula 3 Januari 2013 sbb teacher dia kata atas permintaan parents yang ada anak sekolah lain banyak benda yang nak di uruskan...so lewat sehari la mula skool nye...

pose sikit sebelum mama antar gi skoll...pandai kan request nak ikat dua...dah tu malam tu la aku gi beli nasib baik shopping dekat je...ishh

Hai dalam keta pun mama suh post...ishh macam2 la mama aen nie...comelnya syg mama...muahhh
Uniform yang aen pakai tu sementara je sebab uniform kena tunggu tailor ukur badan dulu...mungkin bulam 2 baru siap...so beli je kat mydin..al maklumlah mydin dekat umah..kan so aku beli tracksuit 5, baju t-shirt putih 5, stokin 5 pasang cukup seminggu yelah hari-hari kena tukar peluh kan...sib baik kat mydin murah...hihi...kasut je satu tak pe sbb dlm kelas pakai stokin je..so tak la kotor sgt...

First  yang aen ckp kat aku..."Dah mama gi balik aen nak belajar nie...nanti balik mama  jumpa aen lagi tau" ishh patutnya aku yang cakap kat dia nie dah terbalik...tak pelah bijak2 ye syg...
Tahun 2013 tiga orang cucu tok abah ngan opah masuk sekolah...tahun depan tambah sorang lagi masuk sekolah...mmg penat uruskan anak aku ngan anak sedara tapi aku happy tgk anak-anak happy alhamdulilah..semoga anak mama jadi anak yang solehah...bijak ..pandai..cerdik...aminnnn

1 ulasan:

  1. skolah kat ipoh la dia yer.. tkpe..blajo pepandai ye aen :)

    BalasPadam

Perkahwinan