Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Isnin, 12 Disember 2011

Jom Intai ~ Pasal Kenduri

Disebabkan aku bercuti seminggu blog aku pun cuti gak la kan...Alhamdulilah abah dan mak selamat sampai ke tanah air pada hari sabtu jam 7.30mlm...tapi dik kerana ada sebab2 tak dapat tertentu pukul 9 mlm baru dapat jumpa...syukur alhamdulilah semuanya selamat...tak sedar sembang punye sembang kul 4.30 pagi baru tido....abah ngan mak tak beli barang banyak pun cuba belikan jubah, sejadah, tasbih, aksesori, kekacang ngan buah je...tak dpt tangkap gambar sibuk ngan bebudak tu....nie je yng sempat snap...



So balik ke Ipoh hari ahad pagi...org dah start ramai dtg.....ziarah...mak ngan abah....mak abah sihat cuma batuk je....tapi dah gi Hospital periksa doc kata paru-paru semua nya ok....cuma batuk tu biasa je...alhamdulilah

Hari selasa malam buat kenduri doa selamat sikit.....yelah ingatkan hari tu sebelum mak nagn abah gi tanah suci nak buat kenduri tapi last minit dapat pegi tak sempat nak buat buat.. so masak bungkus bihun ngan kuih antao kat surau je...so bincang gak family nanti mak ngan abah balik nie nak buat kenduri sikit...kami adik beradik yang masak tapi mak sifu tlg tunjuk ajar yelah tak la pro beno kan....

Antara lauk yang dihidangkan ialah gulai daging ngan rebung...ayam percik...kerabu pucuk  aku...ulam...ikan masin...sambal tempoyak....paru sambal...tembikai...
 


 
"mama aen tlg jaga kan ek"

Gulai daging ngan rebung

Antara lauk yang dihidangkan

** Alhamdulilah semuanya selesai....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Perkahwinan