Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Isnin, 17 Oktober 2011

Jom Intai ~ Atashinchi

Nak share pasal suka tengok kartun nie...join anak aku tengok citer nie...siap anak aku tanye lagi "mama suka tak kartun nie...best kan mama"....alamak anak aku pun perasan rupanye....citer dia kartun yang santai je...

Aku paling suka tengok gelagat mak dia...dah le cumel ye macam telor....kadang-kadang sampai mengekek-gekek aku gelak rasa nak guling-guling tapi malu pulak....nanti anak aku gelak kan aku pulak....bebalik pada citer Atashinchi....sebenarnya citer dari jepun..dalam bahasa jepun atashi no uchi yang bermaksud "keluargaku" ataupun "rumahku".

karektor mak dia yang mcm telur tu dia suka berjimat dalam apa-apa yang boleh dijimatkan, dah la tu cerewet tentang harga barang murah tambah pulak suka kepoh pasal perkara remeh-temeh.

ha...kalau kaerekor suami dia pulak biasa je..tak kisah pun apa yang berlaku...tak kisah je....selamba

Then dia ada anak perempuan nama Mikan.....yang merupakan ahli Kelab Beruang Teddy kat sekolah nye.....kengkadang selalu gaduh ngan mak dia, ada je yang tak kena...

Yuzuhiko tu pulak anak lelaki...tak suka banyak cakap....itu la kisah citer Atashinchi. Tapi aku memang suka tengok citer bie...enjoy je tak serabut nak pikir....






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Perkahwinan