Jom Intai Blog Rosalinda

Foto Saya
Blog ini dah tentulah mengenai kehidupan aii bersama Cinta Hati dan Buah Hati kesayangan saya... Disini lah tempatnya saya menconteng apa saja yang saya nak ceritakan..berkongsikan rasa sayang, cinta, kasih, gembira, sedih dan segala nya...Jom intai saya di blog nie....

Cinta Hati

Cinta Hati

Buah Hati

Buah Hati

Kami

Kami

Arkib Blog

Robot

Ahad, 11 September 2011

Jom Intai ~ Sinari Lebaran Raya

Hai...lama sungguh dan sungguh aku tak mengupdate ini blog...bukan pe puasa nie blog aku pun puasa gak la kan. Intai-intai nampak habuk ngan sawang je kan..hahahaha...kesian-kesian..kesian...apa pun ketika masih di bulan syawal nie aku nak ucap la selamat hari raya kepada awak...awak...awak semua...nie nak mula kat mana pun tak tau nie....raya hari tu aku beraya di umah "parent-in-law"...nun di Johor Bahru..

Tahun nie paling lama aku balik beraya rumah in law....5 hari tu...sempat puasa sehari kat sana...hari isnin mula la kerja mengayam ketupat nasi....akhirnya aku berjaya buat 3 biji ketupat tapi nak buat kali keempat dah tak jadi fening-fening...tapi aku akan belajar gak buat sebab aku terasa kerugian tak pandai anyam..yelah nape orang lain boleh tapi aku tak boleh buat...rasa cam geram je tau....

Pagi raya menu ketupat nasi, kuah kacang, kari ayam, sambal sotong, rendang daging dan sambal tempe jawa tu memang wajib ada tiap kali raya...ibu mertua aku cakap tu la dari dulu tiap pagi raya mesti tu la menu wajib kat johor...tapi ada juga yang buat lontong tapi mother in law tak buat sebab adik-adik tak berapa suka...jadi dia malas nak masak...tu la makanan yang dimakan satu hari raya tu...memang berbeza dari umah mak aku kat ipoh...tapi apa pun dah tiga tahun kawen aku dah terbiasa dengan cara macam tu..so dah tak de masalah...dah tak kisah...

Raya kali nie aku kena jadi cheff kat dapur je lah...sib baik buat baju kain cotton walaupun di dapur blh la gak berglamor sikit kan...gambar raya ada kat adik ipar lupa nak ambik maklumlah sibuk bebeno kan...dah suh email tapi tah le tak sampai-sampai aku pun pe lagi buat drama sedih kat hubby sib baik dia nak wat photoshoot minggu lepas...sedih gak tak banyak bergambar raya nie...penat-penat aku plan tema merah mak ngah tahun nie...tapi tak sempat nak tangkap gambar.....ok la tu dari tak de kan...tak pe ambik gambar masih bulan syawal kira ok la kan...hehehehe





Tu la raya yang di reshoot...tema hari raya pertama...tema nie anak dara aku  yang pilih nak warna merah..siap request nak baju ada manik...aku ikutkan la yang penting dia suka..kan...tapi rambut nye dah lain sbb time 1st raya tu rambut aen panjang tapi last week kakak aku gi bawak potong rambut nye...tapi ok je lah
Tu la gambonye...tapi tak banyak dapat ambik mood aen kurang sikit sebab kacau dia tgk katun babytv...apa pun semua selamat hari raya maaf zahir batin...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Perkahwinan